Hevoc Beach KBSS Toernooi 2012

De hele week buienradar in de gaten gehouden, maar op vrijdagavond 6 juli bleek dan toch de zon de overhand te krijgen. Dus naast het zand, de netten en volleyballen, waren bijna alle ingrediënten voor het beachvolleybaltoernooi geregeld. Om 19.00u werden de enthousiaste mini’s door de ouders gebracht en met 8 teams hadden we een leuk bezet toernooi.

De teams waren ingedeeld in twee poules, met poule A voor de jongere mini’s en poule B voor de oudere mini’s. Zeven teams hadden het afgelopen seizoen getraind bij Hevoc Beach, één team kwam de gemeentegrens over vanuit Joure.

Eerst werd het Kadijk Beach Start Systeem door onze mini-trainster Esther van Wijk uitgelegd aan de ouders, zodat ook zij begrepen dat de regels niet voor ieder team gelijk zouden zijn. Dit om te voorkomen dat we boze ouders op onze nek zouden krijgen dat ‘het andere team’ de eerste bal wel mag vangen en dat dat dus niet eerlijk is tegenover het team van zoon/dochter. En ook om de verbazing weg te nemen dat ‘die kleintjes’ op het hele veld speelden. Maar dat het systeem voor leuke rally’s zorgt, werd al snel duidelijk bij de eerste wedstrijdjes.

De poulewedstrijden waren spannend, bijna alle teams hadden wel een keer gewonnen en moesten de doelsaldo’s uitgerekend worden om de tussenstand te bepalen. Dat het team uit Joure, Elke & Quincy en het team Lotte & Maud eerste in de poules waren geworden, was wel duidelijk met alleen maar gewonnen wedstrijden. Omdat het zo warm was en er wel heel fanatiek gesport werd, was er in de pauze tijd voor verkoeling. De mini’s hadden nog voldoende energie om ijscoman Wim ondersteboven te lopen; de ijsjes waren goedgekeurd.

Maar dan de finales, de wedstrijden voor de plaatsen 1 & 2 en 3 & 4. Ieder team speelde de laatste wedstrijd van het toernooi en daarin werden krachten niet gespaard. De deelnemers lagen regelmatig in het zand, al dan niet met een gevangen bal. Nadat ieder team 4 wedstrijden had gespeeld, waren de nummers 1, 2, 3 en 4 uit beide poules bekend. Uiteindelijk ging iedereen met aardig wat snoep naar huis en bleef de beachcommissie tevreden achter in het zand en nog steeds wat zon.

Bekijk hier de foto’s!

 • Gedeeltelijk bewolkt
  donderdag 03/03/2016 0%
  Gedeeltelijk bewolkt
  Overwegend helder. Minimaal -1C.
  Regen
  Morgen 04/03/2016 80%
  Regen
  Lichte regen. Maximaal 4C. Wind uit het OZO van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 80%.
 • Hevoc Beachvolleybal Friesland
Naar boven